Blog Entry

Over nieuwe huisvesting, zaterdagwerk y nada importante

Verbazingwekkend, dat is toch de enigste term die op dit moment uit het woordenboek gevist kan worden. Alweer een update! Aanleiding en/of gebeurtenis en dan maar schrijven, zo doen we dat. Want schrijven over onzin, daar doen we niet aan mee. Hoogstaande blogposts daarentegen. ¡Vamos!

Grote spoiler in de titel, want zoals ie al doet vermoeden: nieuwe huisvesting. Na twee weken van kamperen, want geloof me vrij, het was kamperen. Een kamer van twaalf vierkante meter en een keuken waar met moeite een koelkast, fornuis en aanrecht kon staan, neen, daar wordt een mens niet bepaald vrolijk van. Tijd voor iets anders en beter.

Dat ander en beter bevond zich exact vijftig meter verder. Toegegeven, de buitenkant van het nieuwe appartement ziet eruit alsof het eeuwenlang achter het IJzeren Gordijn heeft gestaan, maar eens voorbij die facade wisten we even niet meer wat we zagen. Een pas gerenoveerde keuken, keurige badkamer, een ruime living and last but not least twee slaapkamers. Na de kampeertrip van de afgelopen veertien dagen waren we zo blij als twee kleine kinderen op de ochtend van zes december. De beginnende symptonen van claustrofobie zullen nu ook wel verdwijnen. Plaats zat.

Met een goed gevoel trokken we rond de klok van twee naar EITB. Onder een stralende zon en begeleidt door een orkest van enkele vogels was het opeens minder erg om een dag extra te werken. Want o ja, van school uit moet er 'zo spoedig mogelijk in een weekendshift meegedraait worden'. Het klinkt waarschijnlijker dreigender dan het effectief was and truth be told, zaterdagwerk is aangenaam. Eigenlijk zelfs voor herhaling vatbaar. Minder hectisch, want geloof het of niet, Spanje draait niet altijd en helemaal rond het tranquillo, het tot in de puntjes genieten van het leven, het lekkere eten en het lange natafelen. Af en toe kan het er vrij hectisch aan toe gaan, maar dus niet op zaterdag.

Rond de klok van acht en net op het moment dat het werk erop zat, liep het San Mames stadion vol met in rood en wit gehulde Basken. Athletic Bilbao - Getafe. En Getafe dat is Madrid. En Madrid, dat is dan weer geen goede combo met het Baskenland. Twee en twee is vier en Athletic tegen een ploeg uit de hoofdstad, dat is meestal vuurwerk. Kijken dus. Niet in het stadion, want mijn budget is zo laag dat het ongeveer in een spaarvarkentje past, maar gewoon op café.

Vuurwerk verwacht en ook vuurwerk gekregen: zes gele kaarten, twee rode, een penalty en vier doelpunten. Einduitslag twee - twee. Kwalitatief gezien was het spelpeil niet echt hoogstaand, maar de liefhebbers van het irrationele zweet kwamen wel aan hun trekken.

Stay tuned,

Koen