Blog Entry

The San Sebastian Double

De vorige update ligt alweer ongeveer twee weken achter ons, dus het werd stilaan tijd om ook hier vlug iets neer te pennen. Het lak aan updates steek ik maar op het feit dat we voor EITB drie blogposten per week moeten schrijven. Nadien is de zin om nog een extra post te maken, nuja, laten we zeggen dat die dan wel redelijk ver te zoeken is.

Regatta

Vorige keer waren we aanbeland in San Sebastián en hun grote roeiwedstrijd in de vorm van een regatta. Persoonlijk vond ik er weinig roeien aan, en is het voor de Basken gewoon een excuus om de hele dag muziek te horen, waterpijp te roken en natuurlijk te drinken.

Er wordt ontzettend veel cider verkocht, een drank die zeer populair is hier. Het smaakt naar de allersmerigste witte wijn die je ooit hebt geproefd, en dan na vijf seconden denk je eindelijk van 'ooh het is weg'. En dan na zeven seconden denkt ie van 'nee ik wil toch naar buiten' en dan komt het weer helemaal naar boven. Daar komt nog eens bij dat er maar een beperkt alcoholpercentage in de cider zit, dus de meesten hebben al veel van die smurrie naar binnen mogen gieten om er zat bij te lopen.

San Sebastian International Film Festival

Het voorbije weekend stond er opnieuw een trip naar San Sebastian geprogrammeerd, maar deze keer stond het filmfestival centraal, ofja dat was toch een van de bedoelingen. Het was nog eens mooi weer, dus om de hele dag in een filmzaal door the brengen, nee liever niet. Vooral in San Sebastian zijn er betere opties dan dat. Uiteindelijk hebben we wel een film gezien, want een filmfestival zonder daadwerkelijk een film meegepikt te hebben, dat klinkt ook totaal niet.

Achteraf bekeken was het misschien beter geweest om het niet te laten klinken, want Animal Town, ik vrees ervoor dat het een succes zal worden. Kwam nog eens bij dat het een Koreaanse productie was en enkel en alleen maar in het Spaans geondertiteld was. Zowel het verhaal als het camerawerk en de acteurs sloegen ook helemaal nergens op en bij bepaalde momenten vond ik hem zo archie slecht dat het bijna komisch werd. Aziatische dingen in het Baskenland, absoluut een dikke no go.

HUHEZI

De echte lessen zijn sinds de derde week van september ook officieel van start gegaan. Veel valt daar ook nog niet over te zeggen, omdat het eigenlijk alleen nog maar introductie was. Het enigste wat we met zekerheid kunnen constateren is dat we ontzettend weinig les hebben, en dat het niveau niet echt om over naar huis te schrijven is. Ook het clichébeeld van de Spanjaard die amper Engels spreekt, werkt jammer genoeg nog maar eens bevestigd. Aangezien wij enkel engelstalige lessen krijgen met de lokale Media-studenten, zal dat ook wel zijn invloed hebben op het algemene niveau.