Blog Entry

It's the final countdown

Aan alle leuke dingen komt jammer genoeg een eind, dus ook aan de zomervakantie. De balans daarvan wordt wel eens op een ander ogenblik opgemaakt. Maar voorlopig is de blik gericht op toekomst en die toekomst kleurt vanaf volgende woensdag tot het einde van het jaar ongeloofelijk rood, wit en groen, of te wel ontzettend Baskisch.

Of het nu Bilbao, Athletic of de ETA is, het Baskenland spreekt nu eenmaal tot de verbeelding en laat het nu net daar zijn waar ik de komende vier maanden mag vertoeven. Jammer genoeg geen vier maanden durende vakantie, maar wel Erasmus. De deuren van de Xios Hogeschool blijven nog wat langer gesloten en die van Mondragon University staan wagenwijd open.

Niet alleen moeten er lessen gevolgd en gestudeerd worden, ook trekken we elke vrijdag we naar het centrum van Bilbao om stage te lopen bij EiTB, de grootste mediagroep van het Baskenland. Met een beetje geluk mogen we daar iets meer dan enkel en alleen koffie zetten en komen onze berichten ook effectief op de site terecht. Iets wat toch wel kan tellen als leerschool.

We, onze? Juist ja, meervoud. Ik maak de tocht naar Spanje niet helemaal in m'n uppie, in het totaal trekken nog drie medestudenten Journalistiek naar Spanje. Samen met Niké, Michael en Sanne huur ik een appartement in Bergara, een dorp op 8,5 km van Mondragon en de campus. Bilbao is op zijn beurt dan weer op 45 km van Bergara, wat ook geen onoverbrugbare afstand is.

Binnen een enkele week volgt hoogstwaarschijnlijk de volgende update, want dan begint het avontuur natuurlijk helemaal echt.

Voor de geïnteresseerden onder ons, nog even het adres medelen: Av. de Ibargarai 18-2nd, 20570 Bergara

Andere contactopties zijn er uiteraard ook.

Stay tuned

Koen